Pallasz Athéné Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

BEMUTATKOZIK A PAE PEDAGÓGUSKÉPZŐ KARA

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

BEMUTATKOZIK A PAE PEDAGÓGUSKÉPZŐ KARA

 

Két legyet üthetsz egy csapásra, vagyis ugyanannyi idő alatt két diplomát is szerezhetsz, hiszen a szakok párhuzamosan is vihetők, a második évtől (új felvételi eljárással).  A tanító, az óvodapedagógus és a csecsemő- és kisgyermeknevelő is olyan alapszakok, amelyekkel azonnal munkába állhatsz. A műveltségi területednek megfelelően a nálunk szerzett alapdiplomával  5. és 6. osztályban is taníthatsz. A legjobb hallgatók különböző kari ösztöndíjakat nyerhetnek el: Törös Olga sport ösztöndíj, Varró János irodalmi ösztöndíj. A tanító szakhoz kapcsolódó műveltségterületi képzés keretében felsőfokú komplex (c) nyelvvizsgának megfelelő képesítést is szerezhetsz angol vagy német nyelvből ingyenesen.

 

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK

Alapképzésben: Tanító és óvódapedagógus, tanító alkalmassági vizsga (Alk) és magyar nyelv és irodalom és biológia v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv v. szakmai előkészítő tárgy.

Csecsemő- és kisgyermeknevelő tanító alkalmassági vizsga (Alk) és magyar nyelv és irodalom és biológia v. fizika v. matematika v. társadalomismeret v. történelem v. egy idegen nyelv v. szakmai előkészítő tárgy.

Választható nyelvek: angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol. Szakmai előkészítő tárgy: oktatási alapismeretek.