Pallasz Athéné Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

BEMUTATKOZIK A PAE GAZDÁLKODÁSI KARA

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

BEMUTATKOZIK A PAE GAZDÁLKODÁSI KARA


Ne feledd:
A gazdálkodási ismeretek elsajátítása minden sikeres vállalkozás és életpálya alapja. Ehhez a szolnoki Gazdálkodási Karon hazai és nemzetközi tekintetben is keresett, versenyképes végzettséget szerezhetsz.
Tanulmányaid során segítségedre lesz a gazdasági életben is elismert oktatógárda, egy európai mércével mérve is korszerű épületegyüttes és eszközállomány, valamint az intézmény kiemel- kedő színvonalú kollégiumi, könyvtári, informatikai szolgáltatása.
Arról pedig, hogy ne csak érdemes, de jó is legyen a gazdálkodási karra járni, a színes, vál- tozatos, élményekben bővelkedő hallgatói élet mellett a szolnoki campusnak otthont adó Tiszaliget gondoskodik. A város talán legszebb zöldövezete, egyben szabadidős és rekreációs centruma, mely egyszerre idilli, emberi léptékű, családias, ugyanakkor 21. századi környezetével A PAE Gazdálkodási karának egyik legfőbb vonzereje.

 

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK

Alapképzésben a Kereskedelem és marketing, Nemzetközi gazdálkodás, a Pénzügy és számvitel és a Turizmus-vendéglátás szakokra: gazdasági ismeretek vagy egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy matematika vagy történelem vagy egy szakmai előkészítő tárgy.

Az emelt szintű érettségi egyik szakon sem követelmény.

Várhatóan az államilag finanszírozott Kereskedelem és marketing, Nemzetközi gazdálkodás, a Pénzügy és számvitel és a Turizmus-vendéglátás szakokra az országosan meghatározott ponthatár 450-460 pont között lesz.

Szakmai előkészítő tárgyak a Kereskedelem és marketing, Nemzetközi gazdálkodás, a Pénzügy és számvitel és a Turizmus-vendéglátás szakok esetében: kereskedelmi és marketing alapismertek, közgazdasági alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek

Felsőoktatási szakképzésben: bármely két érettségi tárgy.

Duális képzés: bekerülés két lépésben (központi felvételi eljárás és vállalati kiválasztás párhuzamosan