Pallasz Athéné Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

Bemutatkozik a PAE GAMF Műszaki és Informatikai Kara

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Bemutatkozik a PAE GAMF Műszaki és Informatikai Kara

 

A kecskeméti műszaki képzés jelentősége A Mercedes Kecskemétre településével felértékelődött. Az egyetem és a cég között megkötött stratégiai együttműködési megállapodás hosszú távra megalapozta a kar jövőjét, amelyből a hallgatók is profitálhatnak.
A statisztikák még mindig azt mutatják, hogy a legkeresettebbek a műszaki végzettségű szakemberek. Nem a legkönnyebb elvégezni egy műszaki szakot, de a lehetőségek majd igazolják, hogy megéri.
A GAMF karnak jó híre van a munkáltatók körében. A kérdőíves felmérések szerint szívesen látják az itt végzett műszaki szakembereket. A kar több műszaki képzést is folytató egyetemet is megelőz a foglalkoztatók rangsorában.

 

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK

Alapképzésben a gépészmérnöki, a járműmérnöki, logisztikai mérnöki szakokra: matematika és biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy szakmai előkészítő tárgy.

Alapképzésben a mérnökinformatikus szakra: matematika és fizika vagy informatika vagy szakmai előkészítő tárgy.

Alapképzésben a műszaki menedzser szakra: matematika és biológia vagy fizika vagy gazdasági ismeretek vagy informatika vagy kémia vagy történelem vagy szakmai előkészítő tárgy.

Alapképzésben a gazdálkodási es menedzsment szakra: gazdasági ismeretek vagy egy idegen nyelv (angol, francia, német,olasz, orosz, spanyol) vagy matematika vagy történelem vagy egy szakmai előkészítő tárgy.

Az emelt szintű érettségi egyik szakon sem követelmény.

Várhatóan az államilag támogatott gazdálkodási és menedzsment képzésre és a műszaki menedzser képzésre az országosan meghatározott ponthatár nem a minimum pontszám lesz. A ponthatár később kerül meghatározásra az Oktatási Hivatal által.

Szakmai előkészítő tárgyak a gépészmérnöki, a járműmérnöki, a logisztikai mérnöki alapszakok esetében: elektronikai alapismeretek, építészeti és építési alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, környezetvédelmi-vízgazdálkodási      alapismeretek,  közlekedési                                                                 alapismeretek    (közlekedés-üzemvitel),          közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika).

Szakmai  előkészítő  tárgyak  a  műszaki  menedzser  alapszak   esetében:   elektronikai   alapismeretek,  építészeti és építési alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, kereskedelmi- és marketing alapismeretek, környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, közlekedési alapismeretek (közlekedésüzemvitel), közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika).

Szakmai előkészítő tárgyak a mérnökinformatikus alapszak esetében: elektronikai alapismeretek, informatikai alapismeretek.

Szakmai előkészítő tárgyak a gazdálkodási és menedzsment alapszak esetében: kereskedelmi és marketing alapismertek, közgazdasági alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek

Felsőoktatási szakképzésben: bármely két érettségi tárgy.

Duális képzés: bekerülés két lépésben (központi felvételi eljárás és vállalati kiválasztás párhuzamosan